22/06/2023

 Haringparty Zeewolde grandioos succes met een opbrengst van € 18.000

Op de enige regendag van deze zonovergoten maand juni organiseert Lionsclub Zeewolde de 10e editie van hun Haringparty op het terras van The Lux. De weersomstandigheden kunnen niet verhinderen dat deze jubileumeditie uitgroeit tot de succesvolste Zeewoldense Haringparty ooit. Een belangrijk aandeel in dit succes leveren de talrijke vertegenwoordigers uit het in deze gemeente gevestigde bedrijvencircuit.

Uitgedaagd en aangevuurd door de twee veilingmeesters, Edwin de Vos en René Tuinte, wordt het bieden op het eerste haringvaatje van Zeewolde, aan land gebracht door de historische viskotter Vesterhavet, een ‘thriller’ van de eerste orde. Uiteindelijk gaat OTG Energy, na een ‘duurzaam een-tweetje’ met Youen, er met de zilte buit vandoor.  Ondertussen laten gasten en Lionsleden zich de nieuwe haring, verzorgd door Visspecialist Chris Koelewijn, goed smaken.

Aan het eind van de avond kan organisatievoorzitter, Lion René Steunenberg, de eindstand van haringvaatje- en productenveiling bekendmaken. Trots en dankbaar wordt een bedrag van maar liefst € 18.000 verdeeld onder de goede doelen van deze Haringparty, het Zij aan Zij Huis – Leger des Heils en de Conor Cares Foundation.

Wie heeft het dan nog over de regen?....

De leden van Lionsclub Zeewolde danken de sponsors en deelnemers van deze editie van  Haringparty Zeewolde en zetten het vizier op aflevering nr. 11 in 2024.